Julemenyen er klar

Årets julemeny er lansert!
På menyen finn du alle dei tradisjonsrike rettane i tillegg til kjøtt og fiskerettar med juleinspirert tilbehør.
Alt er sjølvsagt heimelaga og av kortreiste råvarer.

Her ser du nokre av rettane:

Blanda juletallerken med svineribbe frå Fjellbygda, heimelaga pinnekjøtt av Gloppe-lam, heimelaga pølse av Gloppehjort, poteter, heimelaga surkål, rødkål, stappe av kålrot frå Hjelmeset

 

Prøvesmaking høyrer med før ny meny lanserast. Kjøkkenet imponerer igjen!

 

Rakfisk frå Finn Årdal
Potetlompe, vaktelegg frå Ryssdal, rødløk, vårløk, sitron, rømme, dill

 

Rødbetsuppe. Chevre- og pepperrotkrem, smørsteikt lokal sopp, rista gresskarkjerner

 

Vekas kvite fangst frå Br. Larsen i Kalvåg. Bakt sellerikrem, sjalottløk med kvitvin og bacon,
fennikel med tørka tomat og brent pepper, sellerichips, tomatisert fiskesaus med løpestikke

Multemousse
Multepurè, multer med akevitt, krumkake, brente mandler

 

Einebærpudding. Brente pepperkaker, brent marengs,  solbærcoulis

 

 

FORRETTAR

 

Rakfisk frå Finn Årdal

Potetlompe, vaktelegg frå Ryssdal, rødløk, vårløk, sitron, rømme, dill

135,- / E-F-G-L

Røykt svineknoke terrin av edelgris frå Fjellbygda

Sylta lokal kålrot, brent kål, urterømme med lokale eple

135,- / L-Sel  

Rødbetsuppe

Chevre- og pepperrotkrem, smørsteikt lokal sopp, rista gresskarkjerner

135,- / L-Sel

Ølfjøl
Husets 3 heimebrygga øl, potetsalat, heimelaga spekeskinke, fenalår og hjortemør

195,- / K-L-M-G

______________________________________________________________________________________________________

HOVUDRETTAR

 

Blanda juletallerken

Svineribbe frå Fjellbygda, heimelaga pinnekjøtt av Gloppe-lam, heimelaga pølse av Gloppehjort,

poteter, heimelaga surkål, rødkål, stappe av kålrot frå Hjelmeset

375,- / L

Vårt eige stabburstørka pinnekjøtt av Gloppe-lam,

Heimelaga hjortepølse, poteter, heimelaga surkål, rødkål, stappe av kålrot frå Hjelmeset

355,-/ L

Svineribbe av gris frå Fjellestad

Heimelaga hjortepølse, poteter, heimelaga surkål, rødkål, stappe av kålrot frå Hjelmeset

355,-/ L

Lutefisk frå Br. Berg

Grøn ertepurè, poteter, baconfett med heimlaga bacon og fiskelefser frå Jølsterbakst.

355,-/ F-L-HV

Vekas kvite fangst frå Br. Larsen i Kalvåg

Bakt sellerikrem, sjalottløk med kvitvin og bacon, fennikel med tørka tomat og brent pepper,

sellerichips, tomatisert fiskesaus med løpestikke

325,-/ F-L-S

Braisert lammeskank av lam frå Gloppen

Rotmos, ovnsbakt rosenkål, betar med sitrus, mørk ølsaus

345,- /  G-L-S

_______________________________________________________________________________________________

DESSERTAR

 

Einebærpudding
Brente pepperkaker, brent marengs,  solbærcoulis

139,- / E-G-L

Riskrem
Marinerte klementiner, klemetinsaus,  valnøttkrokan

129,- / L-N

3 kalde
Husets utval av heimelaga isar og sorbetar

115,- /L-M-N-G

Utval av Norske kvalitetsostar
Heimelaga marmelade og sprø knekk
149,-/L-G-M-N

Mørk sjokoladekake
Appelsin sorbet, appelsincurd, appelsinlikør, biscotti

139,-/E-G-L-N

Multemousse
Multepurè, multer med akevitt, krumkake, brente mandler

145,-/G-L-N

 

Velkomen innom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *